Tulosta

Mannerheim ja ruoka

Mannerheim ja ruoka

Mannerheim ja ruoka

Suomen Marsalkka Mannerheim järjesti mielellään päivällis- ja illalliskutsuja, joilla noudatettiin tarkasti juhlallista protokollaa. Isäntä kiinnitti erityistä huomiota myös pöydän koristeluun, kukka-asetelmiin ja astioihin. Etiketin lisäksi tärkeää oli tietysti herkullinen ruoka. Pitkään Venäjällä asuneena Mannerheim oli saanut vaikutteita mm. Pietarin monipuolisesta ja kansainvälisestä ruokakulttuurista. Tämä näkyi esimerkiksi siinä, että illalliset aloitettiin usein venäläistyyppisellä keitolla. Keittoa seurasivat kalaruoka, liharuoka, kasvisruoka, jälkiruoka ja kahvi.

Mannerheim ruokalajit

Suomen Marsalkka Mannerheim oli tunnettu kulinaristi, joka osasi nauttia myös aivan tavallisesta ruuasta. Hän oli kaikkiruokainen ja suuri kalan ystävä, mutta haukea hän ei syönyt. Hän piti sitä "rantarosvona".

Suomen Marsalkan arvostamia ruokalajeja

Vorschmack

Seljanka

Kuha Walewska

Tattaripuuro

Kaalipiirakka

On vähemmän tunnettua, että Suomen Marsalkka Mannerheim oli avustamassa myös Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren keittokirjan 1935 laatimisessa neuvoillaan ja ruokaohjeillaan.

Lisää Suomen Marsalkka Mannerheimiin liittyviä ruokatarinoita sekä reseptejä löytyy Risto ja Ritva Lehmusoksan kirjasta " Mannerheimin pöydässä".

Vorschmack historia: Vorschmack historia

Kirjasuositus aiheesta Mannerheimin ja ruoka: Mannerheimin pöydässä


Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:
*
Hinnat, joihin sisältyy ALV 14%. Toimitustiedot